Танин: Ријешити питање регистарских таблица дијалогом

Срна
Foto: Танјуг

ПРИШТИНА - Шеф Унимик-а Захир Танин упутио је позив "свим странама да се позабаве питањима спровођења мјера у вези са регистарским таблицама кроз успостављене механизме дијалога".

У саопштењу Танин каже да се "придружује међународним партнерима у позиву свим странама да ријеше питања кроз успостављене механизме дијалога, у знак подршке слободном кретању људи и робе, и у интересу становништва".

Танин "подсјећа све стране да једностране акције носе опасност од ескалације и да се морају избјегавати у интересу мира, безбједности и безбједности становништва".

"Позивам све стране да покажу одговорно вођство и предузму тренутне кораке ка избјегавању тензија кроз процес политичког дијалога", рекао је Танин, који је и специјални изасланик генералног секретара.

Изјава Танина услиједила је четири дана послије једностране одлуке приштинсих власти да забране кретање по Косову и Метохији возилима са српским регистарским ознакама и о одузимању старих регистарских таблица са ознаком градова на Косову и Метохији које издају измјештена одјељења МУП-а Србије са Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана