Tanin: Riješiti pitanje registarskih tablica dijalogom

Srna
Foto: Tanjug

PRIŠTINA - Šef Unimik-a Zahir Tanin uputio je poziv "svim stranama da se pozabave pitanjima sprovođenja mjera u vezi sa registarskim tablicama kroz uspostavljene mehanizme dijaloga".

U saopštenju Tanin kaže da se "pridružuje međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da riješe pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva".

Tanin "podsjeća sve strane da jednostrane akcije nose opasnost od eskalacije i da se moraju izbjegavati u interesu mira, bezbjednosti i bezbjednosti stanovništva".

"Pozivam sve strane da pokažu odgovorno vođstvo i preduzmu trenutne korake ka izbjegavanju tenzija kroz proces političkog dijaloga", rekao je Tanin, koji je i specijalni izaslanik generalnog sekretara.

Izjava Tanina uslijedila je četiri dana poslije jednostrane odluke prištinsih vlasti da zabrane kretanje po Kosovu i Metohiji vozilima sa srpskim registarskim oznakama i o oduzimanju starih registarskih tablica sa oznakom gradova na Kosovu i Metohiji koje izdaju izmještena odjeljenja MUP-a Srbije sa Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana