Свједок сарадник у случају "Шарић" под истрагом, а тврди да тужиоце има у шаци

Срна
Свједок сарадник у случају "Шарић" под истрагом, а тврди да тужиоце има у шаци

БЕОГРАД - Како се ближи одлука Апелационог суда у Београду у случају "Шарић", имена оних који су били укључени у вишегодишњи судски поступак који је покренут због међународне трговине наркотицима, све чешће се појављују у медијима, а свједок сарадник Небојша Јоксовић тврди да тужиоца за организовани криминал "има у шаци", пише дневник "Данас".

Посљедњи у низу, у фокусу јавности нашао се Горан Николашевић, чији је аутомобил протеклог викенда експлодирао испред куће у којој живи у Ваљеву, а поједини медији су уперили прстом ка Јоксовићу, свједоку сараднику у поступку који се због шверца кокаина води против Дарка Шарића.

Према истом извору, Шарићев дугогодишњи пријатељ, Небојша Јоксовић, након хапшења 2010. године признао је да је у оквиру клана учествовао у шверцу кокаина и постао свједок сарадник, а његово свједочење је посебно драгоцјено за тужилаштво зато што он директно повезује првооптуженог Шарића са организацијом трговине.

Јоксовић је пред судом испричао да га је Шарић, страхујући да би италијанска полиција могла да пронађе 300 килограма кокаина у једном стану у Милану, замолио да организује пребацивање те дроге на другу локацију, наводи "Данас".

Николашевић је био директор у једној од фирми које су биле у власништву Јоксовића, а Шарићева одбрана је његово сведочење из 2015. године покушала да искористи како би дискредитовала Јоксовића.

Прије двије године Николашевић је у медијима тврдио да је из полиције добио информације да му је живот угрожен и да ће Јоксовић да му подметне бомбу испод аутомобила па је поднио кривичну пријаву против њега али да је, према писању медија, тужилаштво у Ваљеву ту пријаву недавно одбацило, додаје "Данас".

Према извјештајима више медија, у просторије Јоксовићеве штампарије "БМГ-НМ" на Чукарици, упала је полиција и пронашла неколико крадених аутомобила, те да је против њега поднијета кривична пријава због крађе аутомобила али су из Другог основног тужилаштва у Београду за "Данас" навели да таква пријава не постоји.

Ипак, наводи се у тексту објављеном на порталу "Данас", неколико дана прије те серије текстова, објављена је вијест да је против Јоксовића поднијета пријава због подстрекивања на злоупотребу службеног положаја, а да за разлику од пријаве за крађу аутомобила, та пријава постоји и поднијело ју је Више јавно тужилаштво у Београду.

Према наводима оптужнице, Јоксовић се терети да је Милоша Николића, директора и сувласника Фирме "БМГ-НМ", подстакао да почини злоупотребу службеног положаја којом је Јоксовићу прибавио имовинску корист од мало више од 161 милиона динара.

Јоксовић, који је и сам имао удио у власништву те фирме, рекао је Милошу Николићу да "га има у шаци" и да се са тужиоцем за организовани криминал, кога такође "има у шаци", договорио да Николићу буде изречена максимална казна за помагање након извршења кривичног дјела, за које је тада био оптужен.

Јоксовићева имовина у више наврата је била мета напада од како је прихватио да сарађује са Тужилаштвом за организовани криминал у случају "Шарић", објавио је "Данас".

Пословни простор на Чукарици, у којем се и налази штампарија "БМГ-НМ" је у више наврата нападана, што аутоматским оружјем, што ручним бацачем ракета, а кафић у Жаркову за који се тврди да је Јоксовићевом власништву дигнут је у ваздух, пише "Данас".

Његов брат од стрица Радојица Јоксовић убијен је 2012. године тако што му је подметнут експлозив испод аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана