Svjedok saradnik u slučaju "Šarić" pod istragom, a tvrdi da tužioce ima u šaci

Srna
Svjedok saradnik u slučaju "Šarić" pod istragom, a tvrdi da tužioce ima u šaci

BEOGRAD - Kako se bliži odluka Apelacionog suda u Beogradu u slučaju "Šarić", imena onih koji su bili uključeni u višegodišnji sudski postupak koji je pokrenut zbog međunarodne trgovine narkoticima, sve češće se pojavljuju u medijima, a svjedok saradnik Nebojša Joksović tvrdi da tužioca za organizovani kriminal "ima u šaci", piše dnevnik "Danas".

Posljednji u nizu, u fokusu javnosti našao se Goran Nikolašević, čiji je automobil proteklog vikenda eksplodirao ispred kuće u kojoj živi u Valjevu, a pojedini mediji su uperili prstom ka Joksoviću, svjedoku saradniku u postupku koji se zbog šverca kokaina vodi protiv Darka Šarića.

Prema istom izvoru, Šarićev dugogodišnji prijatelj, Nebojša Joksović, nakon hapšenja 2010. godine priznao je da je u okviru klana učestvovao u švercu kokaina i postao svjedok saradnik, a njegovo svjedočenje je posebno dragocjeno za tužilaštvo zato što on direktno povezuje prvooptuženog Šarića sa organizacijom trgovine.

Joksović je pred sudom ispričao da ga je Šarić, strahujući da bi italijanska policija mogla da pronađe 300 kilograma kokaina u jednom stanu u Milanu, zamolio da organizuje prebacivanje te droge na drugu lokaciju, navodi "Danas".

Nikolašević je bio direktor u jednoj od firmi koje su bile u vlasništvu Joksovića, a Šarićeva odbrana je njegovo svedočenje iz 2015. godine pokušala da iskoristi kako bi diskreditovala Joksovića.

Prije dvije godine Nikolašević je u medijima tvrdio da je iz policije dobio informacije da mu je život ugrožen i da će Joksović da mu podmetne bombu ispod automobila pa je podnio krivičnu prijavu protiv njega ali da je, prema pisanju medija, tužilaštvo u Valjevu tu prijavu nedavno odbacilo, dodaje "Danas".

Prema izvještajima više medija, u prostorije Joksovićeve štamparije "BMG-NM" na Čukarici, upala je policija i pronašla nekoliko kradenih automobila, te da je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog krađe automobila ali su iz Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu za "Danas" naveli da takva prijava ne postoji.

Ipak, navodi se u tekstu objavljenom na portalu "Danas", nekoliko dana prije te serije tekstova, objavljena je vijest da je protiv Joksovića podnijeta prijava zbog podstrekivanja na zloupotrebu službenog položaja, a da za razliku od prijave za krađu automobila, ta prijava postoji i podnijelo ju je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema navodima optužnice, Joksović se tereti da je Miloša Nikolića, direktora i suvlasnika Firme "BMG-NM", podstakao da počini zloupotrebu službenog položaja kojom je Joksoviću pribavio imovinsku korist od malo više od 161 miliona dinara.

Joksović, koji je i sam imao udio u vlasništvu te firme, rekao je Milošu Nikoliću da "ga ima u šaci" i da se sa tužiocem za organizovani kriminal, koga takođe "ima u šaci", dogovorio da Nikoliću bude izrečena maksimalna kazna za pomaganje nakon izvršenja krivičnog djela, za koje je tada bio optužen.

Joksovićeva imovina u više navrata je bila meta napada od kako je prihvatio da sarađuje sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u slučaju "Šarić", objavio je "Danas".

Poslovni prostor na Čukarici, u kojem se i nalazi štamparija "BMG-NM" je u više navrata napadana, što automatskim oružjem, što ručnim bacačem raketa, a kafić u Žarkovu za koji se tvrdi da je Joksovićevom vlasništvu dignut je u vazduh, piše "Danas".

Njegov brat od strica Radojica Joksović ubijen je 2012. godine tako što mu je podmetnut eksploziv ispod automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana