Сутра “провјера услова” за организовање избора на сјеверу Косова

Срна
Сутра “провјера услова” за организовање избора на сјеверу Косова

ПРИШТИНА - На сјеверу Косова и Метохије сутра ће у четири општине бити извршена “провјера услова” за организовање локалних избора за градоначелнике 18. децембра и избора за одборнике у Лепосавићу и Звечану 25. децембра.

Полиција самопроглашеног Косова ће са представницима општинских изборних комисија четири општине на сјеверу Покрајине сутра извршити провјеру капацитета приступа канцеларијама комисија и бирачким мјестима.

Из Централне изборне комисије (ЦИК) из Приштине упозорили су да у овом тренутку не постоје безбједносни услови да се организују избори како је то планирано, али “стоји одлучност централних власти и полиције да омогуће несметан излазак заинтересованих бирача на биралишта”.

На данашњој сједници ЦИК-а утврђен је оперативни план, те су потврђена и три списка политичких субјеката и њихових кандидата који конкуришу за мјеста у скупштинама општина Звечан и Лепосавић.

Српска листа је раније најавила да неће учествовати ни на изборима за градоначелнике, ни на изборима за одборнике у све четири општине на сјеверу Косова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана