Sutra “provjera uslova” za organizovanje izbora na sjeveru Kosova

Srna
Sutra “provjera uslova” za organizovanje izbora na sjeveru Kosova

PRIŠTINA - Na sjeveru Kosova i Metohije sutra će u četiri opštine biti izvršena “provjera uslova” za organizovanje lokalnih izbora za gradonačelnike 18. decembra i izbora za odbornike u Leposaviću i Zvečanu 25. decembra.

Policija samoproglašenog Kosova će sa predstavnicima opštinskih izbornih komisija četiri opštine na sjeveru Pokrajine sutra izvršiti provjeru kapaciteta pristupa kancelarijama komisija i biračkim mjestima.

Iz Centralne izborne komisije (CIK) iz Prištine upozorili su da u ovom trenutku ne postoje bezbjednosni uslovi da se organizuju izbori kako je to planirano, ali “stoji odlučnost centralnih vlasti i policije da omoguće nesmetan izlazak zainteresovanih birača na birališta”.

Na današnjoj sjednici CIK-a utvrđen je operativni plan, te su potvrđena i tri spiska političkih subjekata i njihovih kandidata koji konkurišu za mjesta u skupštinama opština Zvečan i Leposavić.

Srpska lista je ranije najavila da neće učestvovati ni na izborima za gradonačelnike, ni na izborima za odbornike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana