Судски вјештак објаснио зашто је промијењен смјер потраге за Данком

ГС
Foto: Танјуг/ АП

О новом углу истраге када је ријеч о нестанку дјевојчице Данке Илић говорио је специјалиста судске медицине и стални судски вјештак др Љубиша Божић.

Констатовао је да је истрага нестанка двогодишње дјевојчице промијенила смјер.

"Чини се да је фокус истраге и предистражних радњи промијенио ток и суштину. У првом тренутку се пошло до примарних изјава и података - да је дијете било у близини нечијој и да га од тог тренутка нема. Када немате други извор информација онда крећете од онога што имате све док се не увјерите да је било тако или није било тако", рекао је он, преноси "Курир".

Сматра да је разлог промјене тока истраге највјероватније информација коју је полиција добила, али је није подијелила са јавношћу.

"Рекао бих да се смер промијенио захваљујући новим информацијама које полиција очигледно није жељела да објави, а не зато што су они успјели да претраже сваки метар на том простору. Дијете није могло негдје далеко да шета. Друго, мала дјеца имају страх од непознатог. Дјеца се увијек врте око својих родитеља и тамо гдје им је све познато", рекао је Божић и додао:

"Постоје ту разлике међу родитељима, тако да има нечега што нема склад. Постоји тај неки простор, неки интервал који није покривен. Што се тиче затварања простора домаћинства, ако је кроз њега прошло много људи то је мало закашњела реакција. Бојим се да са проласком времена ово не слути на добро".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана