Sudski vještak objasnio zašto je promijenjen smjer potrage za Dankom

GS
Foto: Tanjug/ AP

O novom uglu istrage kada je riječ o nestanku djevojčice Danke Ilić govorio je specijalista sudske medicine i stalni sudski vještak dr Ljubiša Božić.

Konstatovao je da je istraga nestanka dvogodišnje djevojčice promijenila smjer.

"Čini se da je fokus istrage i predistražnih radnji promijenio tok i suštinu. U prvom trenutku se pošlo do primarnih izjava i podataka - da je dijete bilo u blizini nečijoj i da ga od tog trenutka nema. Kada nemate drugi izvor informacija onda krećete od onoga što imate sve dok se ne uvjerite da je bilo tako ili nije bilo tako", rekao je on, prenosi "Kurir".

Smatra da je razlog promjene toka istrage najvjerovatnije informacija koju je policija dobila, ali je nije podijelila sa javnošću.

"Rekao bih da se smer promijenio zahvaljujući novim informacijama koje policija očigledno nije željela da objavi, a ne zato što su oni uspjeli da pretraže svaki metar na tom prostoru. Dijete nije moglo negdje daleko da šeta. Drugo, mala djeca imaju strah od nepoznatog. Djeca se uvijek vrte oko svojih roditelja i tamo gdje im je sve poznato", rekao je Božić i dodao:

"Postoje tu razlike među roditeljima, tako da ima nečega što nema sklad. Postoji taj neki prostor, neki interval koji nije pokriven. Što se tiče zatvaranja prostora domaćinstva, ako je kroz njega prošlo mnogo ljudi to je malo zakašnjela reakcija. Bojim se da sa prolaskom vremena ovo ne sluti na dobro".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana