Суђење Беливуковој групи: Лалић о отмици и пребијању једног момка

Танјуг
Суђење Беливуковој групи: Лалић о отмици и пребијању једног момка

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду излагањем окривљеног-сарадника Срђана Лалића, данас је настављено суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљкoвића, који се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Лалић је почео са излагањем о отмици И.С, наводећи да су тог дана млађи навијачи ухватли И.С. јер је према њиховим наводима шпијунирао ову групу, због чега су га тукли и ставили у ресторан на стадиону ФК Партизан.

Према Лалићевим наводима, он је пар пута ударио оштећеног по ногама, а чуо је да су га остали навијачи дрогирали, након чега је, како је рекао, Лалић дао оштећеном 2.000 динара и повукао се у канцеларију.

Он је казао да је група планирала убиство Луке Перенчевића и Дејана Савића. Перенчевић је убијен у мају ове године на Бањици. Судија је на почетку суђења прочитала одлуку којом се одбацују сви захтеви за изузеће тужилаца, што је на претходном суђењу тражио Миљковићев бранилац Владимир Петровић.

Петровић је незадовољан одлуком судији рекао да адвокати неће присуствовати фарсичном суђењу, те да ће судско веће, уколико се "настави овако", судити празној судници. Миљковић је затим указао да Лалић не сме да има испред себе папире, односно тезе, цитирајући тачке закона.

Адвокат одбране је рекао да Лалић није стручан да прича о криптованој апликацији "Скај", због чега сматра да му судско веће то треба да забрани, чему се тужилац противио.

Одбрана сматра да не може Лaлић да помиње "Скај" јер суд није донео одлуку да ли ће та комуникација бити доказ током поступка. Судија је затим рекла да окривљени-сарадник има право да прича како је био диструбутер за "Скај" и на који начин је то функционисало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана