Suđenje Belivukovoj grupi: Lalić o otmici i prebijanju jednog momka

Tanjug
Suđenje Belivukovoj grupi: Lalić o otmici i prebijanju jednog momka

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Lalić je počeo sa izlaganjem o otmici I.S, navodeći da su tog dana mlađi navijači uhvatli I.S. jer je prema njihovim navodima špijunirao ovu grupu, zbog čega su ga tukli i stavili u restoran na stadionu FK Partizan.

Prema Lalićevim navodima, on je par puta udario oštećenog po nogama, a čuo je da su ga ostali navijači drogirali, nakon čega je, kako je rekao, Lalić dao oštećenom 2.000 dinara i povukao se u kancelariju.

On je kazao da je grupa planirala ubistvo Luke Perenčevića i Dejana Savića. Perenčević je ubijen u maju ove godine na Banjici. Sudija je na početku suđenja pročitala odluku kojom se odbacuju svi zahtevi za izuzeće tužilaca, što je na prethodnom suđenju tražio Miljkovićev branilac Vladimir Petrović.

Petrović je nezadovoljan odlukom sudiji rekao da advokati neće prisustvovati farsičnom suđenju, te da će sudsko veće, ukoliko se "nastavi ovako", suditi praznoj sudnici. Miljković je zatim ukazao da Lalić ne sme da ima ispred sebe papire, odnosno teze, citirajući tačke zakona.

Advokat odbrane je rekao da Lalić nije stručan da priča o kriptovanoj aplikaciji "Skaj", zbog čega smatra da mu sudsko veće to treba da zabrani, čemu se tužilac protivio.

Odbrana smatra da ne može Lalić da pominje "Skaj" jer sud nije doneo odluku da li će ta komunikacija biti dokaz tokom postupka. Sudija je zatim rekla da okrivljeni-saradnik ima pravo da priča kako je bio distrubuter za "Skaj" i na koji način je to funkcionisalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana