Створити климу за наставак дијалога Београда и Приштине

Срна
Створити климу за наставак дијалога Београда и Приштине

Београд - Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици је на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем истакао значај обезбјеђивања климе која погодује брзом наставку преговора са Приштином у оквиру дијалога под окриљем ЕУ и што скоријег закључења правно обавезујућег споразума о нормализацији.

Фабрици је изразио пуну подршку Србији на путу ка ЕУ и нагласио значај наставка процеса реформи, посебно у домену владавине права.

Вучић је нагласио да Србија мора да настави свој европски пут и да је зато веома значајна даља подршка ЕУ - како у спровођењу реформи, тако и по питању регионалне сарадње, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је са Фабрицијем разговарао о наставку дијалога са Приштином под окриљем ЕУ и додао да ће састанак у Охриду наредног викенда дефинисати приоритете регионалне сарадње с циљем економског јачања.

Саговорници су, између осталог, разговарали и о најзначајним питањима заштите животне средине и мјера и активности којима ће Србија ова питања убудуће рјешавати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана