Stvoriti klimu za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Srna
Stvoriti klimu za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Beograd - Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem istakao značaj obezbjeđivanja klime koja pogoduje brzom nastavku pregovora sa Prištinom u okviru dijaloga pod okriljem EU i što skorijeg zaključenja pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji.

Fabrici je izrazio punu podršku Srbiji na putu ka EU i naglasio značaj nastavka procesa reformi, posebno u domenu vladavine prava.

Vučić je naglasio da Srbija mora da nastavi svoj evropski put i da je zato veoma značajna dalja podrška EU - kako u sprovođenju reformi, tako i po pitanju regionalne saradnje, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je sa Fabricijem razgovarao o nastavku dijaloga sa Prištinom pod okriljem EU i dodao da će sastanak u Ohridu narednog vikenda definisati prioritete regionalne saradnje s ciljem ekonomskog jačanja.

Sagovornici su, između ostalog, razgovarali i o najznačajnim pitanjima zaštite životne sredine i mjera i aktivnosti kojima će Srbija ova pitanja ubuduće rješavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana