Стигао још један авион медицинске помоћи из Кине

Срна
Стигао још један авион медицинске помоћи из Кине

БЕОГРАД - На београдски аеродром "Никола Тесла" вечерас је слетио још један авион из Кине са медицинском помоћи за Србију.

Ријеч је о донацији кинеске Државне агенције за одбрамбену индустрију и још неколико компанија из те земље у медицинским апаратима и различитим медицинским средствима која ће помоћи Србији у борби против вируса Ковид 19.

Авион је на аеродрому дочекао министар одбране Александар Вулин, који је поручио да је то драгоцјена помоћ за Србију у борби против вируса корона, јавио је Тањуг.

Вулин је истакао да је предсједник Србије Александар Вучић склопио велико пријатељство са предсједником Кине Си Ђинпингом, док два народа везују пријатељски односи.

Вулин је, у име Министарства одбране, посебно захвалио Државној агенцији за одбрамбену индустрију, као и кинеским компанијама које сарађују са српским Министарством одбране, који су помогли овог пута.

"Са њима сарађујемо, и у тешким тренуцима нашли су разлог, начин и потребу да помогну припаднике Министарства одбране, али ће од ове помоћи користи имати и сви грађани Србије. Ово су медицински апарати и медицинска средства, део иде Министарству одбране, али заправо, све иде грађанима Србије", рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана