Stigao još jedan avion medicinske pomoći iz Kine

Srna
Stigao još jedan avion medicinske pomoći iz Kine

BEOGRAD - Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" večeras je sletio još jedan avion iz Kine sa medicinskom pomoći za Srbiju.

Riječ je o donaciji kineske Državne agencije za odbrambenu industriju i još nekoliko kompanija iz te zemlje u medicinskim aparatima i različitim medicinskim sredstvima koja će pomoći Srbiji u borbi protiv virusa Kovid 19.

Avion je na aerodromu dočekao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je poručio da je to dragocjena pomoć za Srbiju u borbi protiv virusa korona, javio je Tanjug.

Vulin je istakao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sklopio veliko prijateljstvo sa predsjednikom Kine Si Đinpingom, dok dva naroda vezuju prijateljski odnosi.

Vulin je, u ime Ministarstva odbrane, posebno zahvalio Državnoj agenciji za odbrambenu industriju, kao i kineskim kompanijama koje sarađuju sa srpskim Ministarstvom odbrane, koji su pomogli ovog puta.

"Sa njima sarađujemo, i u teškim trenucima našli su razlog, način i potrebu da pomognu pripadnike Ministarstva odbrane, ali će od ove pomoći koristi imati i svi građani Srbije. Ovo su medicinski aparati i medicinska sredstva, deo ide Ministarstvu odbrane, ali zapravo, sve ide građanima Srbije", rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana