Стефановић: Србији нико неће говорити гдје да користи своје снаге на својој земљи

Срна
Стефановић: Србији нико неће говорити гдје да користи своје снаге на својој земљи

БЕОГРАД/РАШКА - Србији нико неће говорити гдје да на својој земљи користи своје снаге, војску и полицији, поручио је министар одбране Небојша Стефановић и истакао да Србија не уноси тензију на сјевер Косова и Метохије.

Стефановић је затражио да српско тужилаштво размотри да ли постоји поступак против албанских специјалаца Росу из Приштине и да ли су претходних дана вршили дјела тероризма над Србима.

Он је истакао да деескалација треба да се тражи од приштинских органа, да они повуку јединице и врате их на стање прије него што су изазвали узнемирење.

Стефановић је истакао да је Србија забринута због дешавања на сјеверу покрајине, јер се приштинске јединице понашају супротно споразумима, пренијели су београдски медији.

Он је данас обишао дио српских снага које се налазе у стању повишене борбене готовости у Гарнизону у Рашкој, војној бази “Рудница” и на правцу ка административном прелазу Јариње. У обиласку са њим су и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић, руски амбасадор Александар Боцан Харченко и руским војни изасланик одбране генерал-мајором Александар Зинченком.

Стефановић је рекао да су дошли до административног прелаза како би их упознали са ситуацијом и тиме да Србија поштује међународне споразуме и налази у оквиру својих права.

Он је нагласио да се морају зауставити тензије које већ седми дан изазивају специјалне јединице “Росу” из Приштине, са циљем да унесу страх у српски народ на сјеверу Косова, а међународне институције је упитао зашто Приштина не поштује међународне прописе и Бриселски споразум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана