Стефановић: Позив учесницима демонстрација да не прибјегавају насиљу

Срна
Стефановић: Позив учесницима демонстрација да не прибјегавају насиљу

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да је јасно да полиција нема потребу да интервенише на било који начин када нико не напада припаднике полиције и не уништава државну имовину, те позвао грађане који учествују у демонстрацијама да не прибјегавају насиљу.

Стефановић је констатовао да и вечерас има кршења закона и непријављених скупова, кршења епидемиолошких мјера, али и инцидената у појединим градовима, наводи се у изјави за јавност.

“Истакао бих да су тврдње да полиција користи некакве тобожње параполицијске формације током ових протеста потпуно лажне”, каже он.

Стефановић је додао и да је изненађен чињеницом “да су неки од изгредника веома брзо пуштени на слободу”.

“Нико од њих није приведен јер је изражавао другачије мишљење, већ зато што је каменицом, палицом, лопатом покушавао да угрози животе припадника полиције. Нема ни говора о сарадњи полиције са било којом изгредничком групом и тражим од надлежних државних органа да најоштрије казне оне који су насиљем покушавали да остваре своје политичке циљеве”, рекао је Стефановић.

Он додаје да ће полиција учинити све да идентификује свакога од тих људи.

“Мирни и законити протести су увек дозвољени у нашој земљи, али насиље и позиви на рушење воље грађана никада и никоме неће бити допуштени”, закључио је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана