Stefanović: Poziv učesnicima demonstracija da ne pribjegavaju nasilju

Srna
Stefanović: Poziv učesnicima demonstracija da ne pribjegavaju nasilju

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je jasno da policija nema potrebu da interveniše na bilo koji način kada niko ne napada pripadnike policije i ne uništava državnu imovinu, te pozvao građane koji učestvuju u demonstracijama da ne pribjegavaju nasilju.

Stefanović je konstatovao da i večeras ima kršenja zakona i neprijavljenih skupova, kršenja epidemioloških mjera, ali i incidenata u pojedinim gradovima, navodi se u izjavi za javnost.

“Istakao bih da su tvrdnje da policija koristi nekakve tobožnje parapolicijske formacije tokom ovih protesta potpuno lažne”, kaže on.

Stefanović je dodao i da je iznenađen činjenicom “da su neki od izgrednika veoma brzo pušteni na slobodu”.

“Niko od njih nije priveden jer je izražavao drugačije mišljenje, već zato što je kamenicom, palicom, lopatom pokušavao da ugrozi živote pripadnika policije. Nema ni govora o saradnji policije sa bilo kojom izgredničkom grupom i tražim od nadležnih državnih organa da najoštrije kazne one koji su nasiljem pokušavali da ostvare svoje političke ciljeve”, rekao je Stefanović.

On dodaje da će policija učiniti sve da identifikuje svakoga od tih ljudi.

“Mirni i zakoniti protesti su uvek dozvoljeni u našoj zemlji, ali nasilje i pozivi na rušenje volje građana nikada i nikome neće biti dopušteni”, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana