Стефановић: Огољено насиље с циљем преузимања власти, повријеђено 10 полицајаца

Срна
Стефановић: Огољено насиље с циљем преузимања власти, повријеђено 10 полицајаца

БЕОГРАД - Министар полиције Србије Небојша Стефановић изјавио је да се вечерас видјело потпуно огољено насиље с циљем да се преузме власт у Србији, без избора и ван демократски уређене процедуре, али да је полиција вратила контролу свуда гдје су се насилне демонстрације дешавале, како би грађани Србије имали слободу.

Он је на конференцији за новинаре у Палати Србије рекао да су припадници полиције били потпуно суздржани и да су кренули у акцију тек када је насиље било неиздрживо.

"Сви су могли да виде да је полиција била мирна и да нису реаговали када су их гађали бакљама, тешким каменицама и циглама. Реаговали су тек када им је живот био угрожен", рекао је Стефановић.

Он је навео да је 10 полицајаца повријеђено, од којих је један теже, коме су поломљене обје ноге.

Министар полиције је рекао да је полиција успјела да успостави контролу и да ће током ноћи на улицама бити снажне патроле.

"Увек ће држава бити јача од насиља", поручио је Стефановић и додао да није полиција бацила сузавац испред Скупштине Србије.

Он је додао да се овдје не ради о протестима против мјера ради вируса корона, него само о насиљу, те да су протести незаконити, које нико није тражио.

Стефановић је рекао и да ће полиција привести сваког ко се буде дрзнуо да угрози безбједниост било ког грађанина.

"Тражим од свих грађана Србије да се уздрже од насиља, тражимо одговорност, озбиљност не само према мерама безбедности од короне, него елементарно цивилизовано понашање, пријавите протест, свако има право на то, али без насиља", закључио је Стефановић.

У Београду су вечерас одржани протести због раније најаве увођења полицијског часа у вези са епидемијом вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана