Stefanović: Ogoljeno nasilje s ciljem preuzimanja vlasti, povrijeđeno 10 policajaca

Srna
Stefanović: Ogoljeno nasilje s ciljem preuzimanja vlasti, povrijeđeno 10 policajaca

BEOGRAD - Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da se večeras vidjelo potpuno ogoljeno nasilje s ciljem da se preuzme vlast u Srbiji, bez izbora i van demokratski uređene procedure, ali da je policija vratila kontrolu svuda gdje su se nasilne demonstracije dešavale, kako bi građani Srbije imali slobodu.

On je na konferenciji za novinare u Palati Srbije rekao da su pripadnici policije bili potpuno suzdržani i da su krenuli u akciju tek kada je nasilje bilo neizdrživo.

"Svi su mogli da vide da je policija bila mirna i da nisu reagovali kada su ih gađali bakljama, teškim kamenicama i ciglama. Reagovali su tek kada im je život bio ugrožen", rekao je Stefanović.

On je naveo da je 10 policajaca povrijeđeno, od kojih je jedan teže, kome su polomljene obje noge.

Ministar policije je rekao da je policija uspjela da uspostavi kontrolu i da će tokom noći na ulicama biti snažne patrole.

"Uvek će država biti jača od nasilja", poručio je Stefanović i dodao da nije policija bacila suzavac ispred Skupštine Srbije.

On je dodao da se ovdje ne radi o protestima protiv mjera radi virusa korona, nego samo o nasilju, te da su protesti nezakoniti, koje niko nije tražio.

Stefanović je rekao i da će policija privesti svakog ko se bude drznuo da ugrozi bezbjedniost bilo kog građanina.

"Tražim od svih građana Srbije da se uzdrže od nasilja, tražimo odgovornost, ozbiljnost ne samo prema merama bezbednosti od korone, nego elementarno civilizovano ponašanje, prijavite protest, svako ima pravo na to, ali bez nasilja", zaključio je Stefanović.

U Beogradu su večeras održani protesti zbog ranije najave uvođenja policijskog časa u vezi sa epidemijom virusa korona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana