Стефановић, Мојсиловић, руски амбасадор и руски генерал обилазе српске снаге код Јариња

Срна
Стефановић, Мојсиловић, руски амбасадор и руски генерал обилазе српске снаге код Јариња

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић налазе се у обиласку дијела српских снага које су у стању повишене борбене готовости, а налазе се у Гарнизону у Рашкој, војној бази “Рудница” и на правцу ка административном прелазу Јариње.

У посјети српским снагама су и амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко и изасланик одбране генерал-мајор Александар Зинченко да би се лично увјерили у актуелну ситуацију, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Након провокација које су услиједиле од приштинских јединица “Росу”, које се већ седам дана налазе на сјеверу Косова и Метохије, предсједник Србије Александар Вучић наредио је подизање борбене готовости за дио јединица Војске Србије и МУП-а.

У саопштењу се напомиње да јединице “Росу” већ седам дана крше Бриселски споразум и договор Србије и Кфора, при чему Београд ни на који начин не повећава тензије и нестабилности које Приштина изазива.

Медији на албанском језику у Приштини су пренијели да је Министарство за европске и спољне послове Албаније позвало Србију да повуче своје оружане снаге послате на, како су навели, “границу са Косовом” и да ради на хитној деескалацији ситуације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана