Stefanović, Mojsilović, ruski ambasador i ruski general obilaze srpske snage kod Jarinja

Srna
Stefanović, Mojsilović, ruski ambasador i ruski general obilaze srpske snage kod Jarinja

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović nalaze se u obilasku dijela srpskih snaga koje su u stanju povišene borbene gotovosti, a nalaze se u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi “Rudnica” i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

U posjeti srpskim snagama su i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko da bi se lično uvjerili u aktuelnu situaciju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Nakon provokacija koje su uslijedile od prištinskih jedinica “Rosu”, koje se već sedam dana nalaze na sjeveru Kosova i Metohije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za dio jedinica Vojske Srbije i MUP-a.

U saopštenju se napominje da jedinice “Rosu” već sedam dana krše Briselski sporazum i dogovor Srbije i Kfora, pri čemu Beograd ni na koji način ne povećava tenzije i nestabilnosti koje Priština izaziva.

Mediji na albanskom jeziku u Prištini su prenijeli da je Ministarstvo za evropske i spoljne poslove Albanije pozvalo Srbiju da povuče svoje oružane snage poslate na, kako su naveli, “granicu sa Kosovom” i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana