Стефановић: КФОР на прелазе стигао по договору Вучића и Столтенберга

Срна
Стефановић: КФОР на прелазе стигао по договору Вучића и Столтенберга

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је долазак Кфора на админстративне прелазе између централне Србије и Косова и Метохије посљедица разговора предсједника Србије Александра Вучића са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом.

Стефановић је истакао да је Кфор задужен да брине о безбједности Срба која је угрожена, те поновио да ће у случају ескалације те снаге имати одређено вријеме да реагују, а ако не буду - онда ће реаговати Војска Србије.

Он је за ТВ „Пинк“ рекао да су потези предсједника Србије довели до тога да нико са друге стране не размишља о најгорем сценарију и додао да не може да каже да се о таквим сценаријима прије седам дана са приштинске стране није размишљало.

-Подизање борбене готовости у целој копненој зони безбедности дало је ефекта и охрабрило наш народ да се неће дозволити да их било ко убија - рекао је Стефановић.

Стефановић је као фразе оцијенио позивање обје стране на деескалацију, истичући да је Приштина послала специјалне јединице са дугим цијевима да спроведу „неправо“ на административним прелазима.

Коментаришући изјаву премијера Албаније Едија Раме да је ријеч о театру, Стефановић је указао да Рама не би требало да се мијеша у унутрашње ствари Србије и примјетио да није ни театар, нити је смијешно када дођу људи са дугим цијевима и транспортерима да пријете Србима.

Он је напоменуо да Војска Србије није ушла на територије гдје по Кумановском споразуму нема право да буде.
-На терериторији централне Србије имамо право да распоређујемо јединице како мислимо да треба. Нисмо претили било коме - рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана