Српско тужилаштво: Може се десити да кривци из ОВК избјегну правду због цурења информација

Срна
Српско тужилаштво: Може се десити да кривци из ОВК избјегну правду због цурења информација

БЕОГРАД - Тужилаштво Србије за ратне злочине оцијенило је да случај цурења информација и дијелом оптужница Специјализованог тужилаштва из Хага против Хашима Тачија и осталих команданата ОВК представља опструкцију кривичног поступка и може се десити да кривци избјегну правду.

- Уколико су вести о цурењу тачне, то представља у сваком смислу опструкцију кривичног поступка који је имао за циљ да се кривци изведу пред суд - речено је у Тужилаштву.

Из тужилаштва истичу да објелодањивање оваквих строго повјерљивих информација у медијима неће допринијети утврђивању истине, нити задовољењу правде за велики број жртава сукоба на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године.

- Овакви поступци могу негативно да утичу на спремност да очевици сведоче у будућим поступцима, што доводи до тога да кривци могу избећи правду и проћи некажњено - рекли су у Тужилаштву за "Политику".

Већ трећи пут у посљедњих неколико седмица повјерљиви "папири" са свједочења против припадника терористичке ОВК, приједлози оптужница и докази, појавили су се у јавности у Приштини, а тврди се да их је доставила анонимна особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана