Srpsko tužilaštvo: Može se desiti da krivci iz OVK izbjegnu pravdu zbog curenja informacija

Srna
Srpsko tužilaštvo: Može se desiti da krivci iz OVK izbjegnu pravdu zbog curenja informacija

BEOGRAD - Tužilaštvo Srbije za ratne zločine ocijenilo je da slučaj curenja informacija i dijelom optužnica Specijalizovanog tužilaštva iz Haga protiv Hašima Tačija i ostalih komandanata OVK predstavlja opstrukciju krivičnog postupka i može se desiti da krivci izbjegnu pravdu.

- Ukoliko su vesti o curenju tačne, to predstavlja u svakom smislu opstrukciju krivičnog postupka koji je imao za cilj da se krivci izvedu pred sud - rečeno je u Tužilaštvu.

Iz tužilaštva ističu da objelodanjivanje ovakvih strogo povjerljivih informacija u medijima neće doprinijeti utvrđivanju istine, niti zadovoljenju pravde za veliki broj žrtava sukoba na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine.

- Ovakvi postupci mogu negativno da utiču na spremnost da očevici svedoče u budućim postupcima, što dovodi do toga da krivci mogu izbeći pravdu i proći nekažnjeno - rekli su u Tužilaštvu za "Politiku".

Već treći put u posljednjih nekoliko sedmica povjerljivi "papiri" sa svjedočenja protiv pripadnika terorističke OVK, prijedlozi optužnica i dokazi, pojavili su se u javnosti u Prištini, a tvrdi se da ih je dostavila anonimna osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana