Српска листа тражи прекид дијалога док не оду полиција и градоначелници

Танјуг
Српска листа тражи прекид дијалога док не оду полиција и градоначелници

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа затражила је данас од Републике Србије, председника Александра Вучића и српске владе да прекину дијалог са Приштином „док се са сјевера наше јужне покрајине не повуку све снаге специјалне полиције и док албански градоначелници не изађу из српских општина“.

-Прекинути дијалог са Приштином док се са севера КиМ не повуку све снаге специјалне полиције такозваног Косова, као и албански градоначелници из општинских зграда већински српских општина - рекао је предсједник Српске листе Горан Ракић на конференцији за медије.

Члан предсједништва Српске листе Драгиша Миловић изјавио је да, уколико премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не повуче своје специјалце, "реакција Срба ће да буде много оштрија".

У петак је, након покушаја грађана сјевера Косова и Метохије да спријече полицију да уђе у општинске просторије у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, дошло до сукоба, у којима је полиција употријебила сузавац, димне и шок бомбе.

Том приликом повријеђено је више Срба, а Косовска полиција је ушла у општинске зграде и у њих увела албанске градоначелнике.

Градоначелници четири општине на сјеверу КиМ изабрани су на изборима које су Срби бојкотовали, након што су у новембру прошле године напустили приштинске институције због кршења Бриселског споразума од стране Приштине, упада специјалних јединица тзв. косовске полиције на север КиМ и сталних противправних хапшења Срба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана