Српска дјеца од сада могу учити на матерњем језику у још двије земље

Срна
Српска дјеца од сада могу учити на матерњем језику у још двије земље

БЕОГРАД - Образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству, који се остварује по Посебном програму основног образовања и васпитања, у школској 2022/23. години проширен је на још двије државе - Русију и Шпанију, тако да српска дјеца сада могу да се образују на свом језику у 15 држава, саопштено је из Министарства просвете Србије.

Министар просвјете Бранко Ружић изјавио је да је континуирано одржавање и развијање веза сваког припадника српског народа са својом матичном државом веома значајно, а да су међу чвршћим и трајнијим везама управо оне које се успостављају и развијају преко система образовања и васпитања младих нараштаја.

"Управо због тога, Министарство просвете, у сарадњи са Министарством спољних послова и Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, настоји да континуирано шири образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству", рекао је Ружић.

Образовно-васпитни рад на српском језику до сада је био присутан у тринаест држава - Француској, Италији, Грчкој, Белгији, Норвешкој, Данској, Холандији, Луксембургу, Малти, Јужноафричкој Републици, Словенији, Швајцарској и Великој Британији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана