Srpska djeca od sada mogu učiti na maternjem jeziku u još dvije zemlje

Srna
Srpska djeca od sada mogu učiti na maternjem jeziku u još dvije zemlje

BEOGRAD - Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu, koji se ostvaruje po Posebnom programu osnovnog obrazovanja i vaspitanja, u školskoj 2022/23. godini proširen je na još dvije države - Rusiju i Španiju, tako da srpska djeca sada mogu da se obrazuju na svom jeziku u 15 država, saopšteno je iz Ministarstva prosvete Srbije.

Ministar prosvjete Branko Ružić izjavio je da je kontinuirano održavanje i razvijanje veza svakog pripadnika srpskog naroda sa svojom matičnom državom veoma značajno, a da su među čvršćim i trajnijim vezama upravo one koje se uspostavljaju i razvijaju preko sistema obrazovanja i vaspitanja mladih naraštaja.

"Upravo zbog toga, Ministarstvo prosvete, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, nastoji da kontinuirano širi obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu", rekao je Ružić.

Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku do sada je bio prisutan u trinaest država - Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Belgiji, Norveškoj, Danskoj, Holandiji, Luksemburgu, Malti, Južnoafričkoj Republici, Sloveniji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana