Срећко Софронијевић саслушан у суду у Приштини

Срна
Срећко Софронијевић саслушан у суду у Приштини

ПРИШТИНА - Срећко Софронијевић из Звечана саслушан је у Основном суду у Приштини од чијег се судије очекује одлука о захтјеву јавног тужиоца који је тражио да Софронијевићу буде одређен притвор.

Бранилац Срећка Софронијевића адвокат Небојша Влајић рекао је током саслушања да нема основане сумње да је његов брањеник, који је јуче ухапшен на административном пункту Брњак, починио било какво кривично дјело.

"Нема ни опасности од бекства, јер је он цело време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану, где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне. Потпуно сам сигуран да то неће ни сада", рекао је Влајић након саслушања, преноси РТС.

Срећку Софронијевићу јуче је одређен полицијски притвор од 48 часова након хапшења на пункту Брњак.

На терет му се ставља више кривичних дјела, наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлаштено посједовање оружја, уништавање и оштећење имовине.

Ријеч је о Србину који је 13. октобра 2021. године рањен хицем из ватреног оружја у Звечану приликом упада и оружане интервенције специјалних једница косовске полиције на сјеверу Космета.

Из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију јуче се подсјетили да се Софронијевић мјесецима опорављао од посљедица рањавања 2021. године када је метак примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дијете, али је ипак наставио да мирно живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти сјевер Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана