Srećko Sofronijević saslušan u sudu u Prištini

Srna
Srećko Sofronijević saslušan u sudu u Prištini

PRIŠTINA - Srećko Sofronijević iz Zvečana saslušan je u Osnovnom sudu u Prištini od čijeg se sudije očekuje odluka o zahtjevu javnog tužioca koji je tražio da Sofronijeviću bude određen pritvor.

Branilac Srećka Sofronijevića advokat Nebojša Vlajić rekao je tokom saslušanja da nema osnovane sumnje da je njegov branjenik, koji je juče uhapšen na administrativnom punktu Brnjak, počinio bilo kakvo krivično djelo.

"Nema ni opasnosti od bekstva, jer je on celo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu, gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće ni sada", rekao je Vlajić nakon saslušanja, prenosi RTS.

Srećku Sofronijeviću juče je određen policijski pritvor od 48 časova nakon hapšenja na punktu Brnjak.

Na teret mu se stavlja više krivičnih djela, navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašteno posjedovanje oružja, uništavanje i oštećenje imovine.

Riječ je o Srbinu koji je 13. oktobra 2021. godine ranjen hicem iz vatrenog oružja u Zvečanu prilikom upada i oružane intervencije specijalnih jednica kosovske policije na sjeveru Kosmeta.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju juče se podsjetili da se Sofronijević mjesecima oporavljao od posljedica ranjavanja 2021. godine kada je metak primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dijete, ali je ipak nastavio da mirno živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sjever Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana