Отац и маћеха ухапшени због смрти дјевојчице (3): Полиција открила језиве детаље

ГС
Отац и маћеха ухапшени због смрти дјевојчице (3): Полиција открила језиве детаље

Трогодишња дјевојчица убијена је у петак у Швајцарској, а за њено убиство сумњиче се отац (24), држављанин Србије и маћеха (24), такође држављанка ове земље.

Хитна помоћ примила је позив у петак око 20.20 часова, а отац је рекао да је дјевојчица престала да дише. Убрзо су екипе стигле на лице мјеста, али нажалост могле су да констатују само смрт дјетета. Међутим, љекари су примијетили повреде на тијелу дјевојчице, због чега је одмах интервенисала и полиција. Приликом обдукције, чији резултати су објављени у понедјељак, установљено је да је дјевојчица преминула од посљедица злостављања.

- Ништа не указује на то да се дијете задавило од хране или играчке. На тијелу су пронађене повреде нанијете ударцима - наводи се у извјештају.

“Дјеловали су срећно, али смо чули дјецу да вриште”

Кобног дана ништа није слутило на трагедију. Отац је на Инстаграму постављао фотографије на којима се види дјевојчица у друштву полубраће. Дјевојчица је наводно тек недавно дошла да живи са оцем. Рођена је у ванбрачној вези, а према ријечима мајке осумњиченог, њен син се дуго борио да добије старатељство. Иначе, осумњичени Србин већ три године живи и ради у Швајцарској.

У згради у којој је дијете пронађено мртво породица је живјела тек два мјесеца. Комшије кажу да су живјели у петособном стану, и да су дјеловали као срећна породица. Међутим, истичу да су више пута чули како дјеца плачу.

- Касно увече, после 10 сати, чула бих дјецу како вриште и плачу. Али никад нисам ни помислила да овако нешто може да се догоди - рекла је комшиница.

Дјед и бака видјели дијете два дана прије смрти

Бака и дјед дјевојчице неутјешни су због трагедије. Кажу да је дјевојчица била код њих у сриједу, два дана прије убиства. Водили су је на игралиште и дјевојчица је дјеловала срећно. Да имају унуку сазнали су тек прошле године.

- Биолошка мајка није водила рачуна о девојчици, због чега је малена била смештена у хранитељску породицу - рекла је бака дјевојчице.

Тада је, како је рекла, њен син почео да се бори за старатељство. Дјевојчица је потом дошла да живи са оцем, маћехом и њено двоје деце. Бака каже да су за смрт унуке сазнали из медија.

- Нико нас није обавестио, као да смо странци. Тек сам у понедељак сазнала да нам је дете мртво - рекла је бака.

Она тврди и да је маћеха прихватила дјевојчицу као да је њено дјете.

- Био је поуздан радник, не знам шта се десило - казала је бака.

Бивши послодавац ухапшеног Србина каже да је у питању поуздан и смирен младић. Прије три године се запослио у његовој за монтажу вентилационих система и ту је радио до децембра 2022. године.

- Био је поуздан радник - прича шокирани послодавац за швајцарски "Блицк".

Он истиче да је Србин некада знао да изостаје са посла, а то је правдао састанцима са надлежнима у државним службама.

Након што је једном само нестао, послодавац је поразговарао са њим и рекао му да је можда боље да потражи други посао, гдје су флексибилнији што се тиче изостанака.

- Никад није било никаквих назнака да је насилан. Једноставно нико од нас не може да повјерује да је ово урадио - рекао је бивши послодавац.

“Познавао сам читаву породицу”

Он каже да је познавао читаву породицу и да се више пута ван радног времена састајао са Србином, његовом партнерком и сво троје дјеце.

- Његова жена је два пута била код нас на вечери за Божић. Све је дјеловало нормално. Зато ово и не могу да схватим - тврди бивши послодавац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана