Otac i maćeha uhapšeni zbog smrti djevojčice (3): Policija otkrila jezive detalje

GS
Otac i maćeha uhapšeni zbog smrti djevojčice (3): Policija otkrila jezive detalje

Trogodišnja djevojčica ubijena je u petak u Švajcarskoj, a za njeno ubistvo sumnjiče se otac (24), državljanin Srbije i maćeha (24), takođe državljanka ove zemlje.

Hitna pomoć primila je poziv u petak oko 20.20 časova, a otac je rekao da je djevojčica prestala da diše. Ubrzo su ekipe stigle na lice mjesta, ali nažalost mogle su da konstatuju samo smrt djeteta. Međutim, ljekari su primijetili povrede na tijelu djevojčice, zbog čega je odmah intervenisala i policija. Prilikom obdukcije, čiji rezultati su objavljeni u ponedjeljak, ustanovljeno je da je djevojčica preminula od posljedica zlostavljanja.

- Ništa ne ukazuje na to da se dijete zadavilo od hrane ili igračke. Na tijelu su pronađene povrede nanijete udarcima - navodi se u izvještaju.

“Djelovali su srećno, ali smo čuli djecu da vrište”

Kobnog dana ništa nije slutilo na tragediju. Otac je na Instagramu postavljao fotografije na kojima se vidi djevojčica u društvu polubraće. Djevojčica je navodno tek nedavno došla da živi sa ocem. Rođena je u vanbračnoj vezi, a prema riječima majke osumnjičenog, njen sin se dugo borio da dobije starateljstvo. Inače, osumnjičeni Srbin već tri godine živi i radi u Švajcarskoj.

U zgradi u kojoj je dijete pronađeno mrtvo porodica je živjela tek dva mjeseca. Komšije kažu da su živjeli u petosobnom stanu, i da su djelovali kao srećna porodica. Međutim, ističu da su više puta čuli kako djeca plaču.

- Kasno uveče, posle 10 sati, čula bih djecu kako vrište i plaču. Ali nikad nisam ni pomislila da ovako nešto može da se dogodi - rekla je komšinica.

Djed i baka vidjeli dijete dva dana prije smrti

Baka i djed djevojčice neutješni su zbog tragedije. Kažu da je djevojčica bila kod njih u srijedu, dva dana prije ubistva. Vodili su je na igralište i djevojčica je djelovala srećno. Da imaju unuku saznali su tek prošle godine.

- Biološka majka nije vodila računa o devojčici, zbog čega je malena bila smeštena u hraniteljsku porodicu - rekla je baka djevojčice.

Tada je, kako je rekla, njen sin počeo da se bori za starateljstvo. Djevojčica je potom došla da živi sa ocem, maćehom i njeno dvoje dece. Baka kaže da su za smrt unuke saznali iz medija.

- Niko nas nije obavestio, kao da smo stranci. Tek sam u ponedeljak saznala da nam je dete mrtvo - rekla je baka.

Ona tvrdi i da je maćeha prihvatila djevojčicu kao da je njeno djete.

- Bio je pouzdan radnik, ne znam šta se desilo - kazala je baka.

Bivši poslodavac uhapšenog Srbina kaže da je u pitanju pouzdan i smiren mladić. Prije tri godine se zaposlio u njegovoj za montažu ventilacionih sistema i tu je radio do decembra 2022. godine.

- Bio je pouzdan radnik - priča šokirani poslodavac za švajcarski "Blick".

On ističe da je Srbin nekada znao da izostaje sa posla, a to je pravdao sastancima sa nadležnima u državnim službama.

Nakon što je jednom samo nestao, poslodavac je porazgovarao sa njim i rekao mu da je možda bolje da potraži drugi posao, gdje su fleksibilniji što se tiče izostanaka.

- Nikad nije bilo nikakvih naznaka da je nasilan. Jednostavno niko od nas ne može da povjeruje da je ovo uradio - rekao je bivši poslodavac.

“Poznavao sam čitavu porodicu”

On kaže da je poznavao čitavu porodicu i da se više puta van radnog vremena sastajao sa Srbinom, njegovom partnerkom i svo troje djece.

- Njegova žena je dva puta bila kod nas na večeri za Božić. Sve je djelovalo normalno. Zato ovo i ne mogu da shvatim - tvrdi bivši poslodavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana