Србија: За викенд од 600 до 700 особа прекршило забрану кретања

Срна
Србија: За викенд од 600 до 700 особа прекршило забрану кретања

БЕОГРАД - У Србији је за викенд током полицијског часа због вируса корона мјеру забране кретања прекршило 600 до 700 особа, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Стефановић је рекао да је полиција тим особама писала прекршајне и кривичне пријаве и да их је прослиједила тужилаштвима и судовима.

"Међу градовима у којима су се највише кршиле мере забране кретања су Београд, Нови Сад, Сремска Митровица, Кикинда, док су мере највише поштовали грађани у Пријепољу, Јагодини, Врању, Краљеву, Сомбору", рекао је Стефановић за РТС.

Стефановић је истакао да нема оправдања за кршење мјера Владе и истакао да је полиција преузела тежак терет и огроман посао како би их грађани поштовали.

Према његовим ријечима, грађани мјере самоизолације поштују више него на почетку појаве вирсуа корона.

"Свима који прекрше мјеру пишемо кривичне и прекршајне пријаве и морају да знају да ће они који буду ухваћени у кршењу закона ићи у затвор", додао је Стефановић.

Он је подсјетио и да су судови изрекле преве пресуде и да су неки од оних кој ису кршили мјере самоизолације осуђени на двије или три године затвора.

Стефановић је напоменуо и да је у МУП-у Србији заражена 31 особа, док је 900 у самоизолацији.

У Србији полицијски час због вируса корона траје од суботе у 13.00 до понедјељка у 5.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана