Srbija: Za vikend od 600 do 700 osoba prekršilo zabranu kretanja

Srna
Srbija: Za vikend od 600 do 700 osoba prekršilo zabranu kretanja

BEOGRAD - U Srbiji je za vikend tokom policijskog časa zbog virusa korona mjeru zabrane kretanja prekršilo 600 do 700 osoba, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da je policija tim osobama pisala prekršajne i krivične prijave i da ih je proslijedila tužilaštvima i sudovima.

"Među gradovima u kojima su se najviše kršile mere zabrane kretanja su Beograd, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Kikinda, dok su mere najviše poštovali građani u Prijepolju, Jagodini, Vranju, Kraljevu, Somboru", rekao je Stefanović za RTS.

Stefanović je istakao da nema opravdanja za kršenje mjera Vlade i istakao da je policija preuzela težak teret i ogroman posao kako bi ih građani poštovali.

Prema njegovim riječima, građani mjere samoizolacije poštuju više nego na početku pojave virsua korona.

"Svima koji prekrše mjeru pišemo krivične i prekršajne prijave i moraju da znaju da će oni koji budu uhvaćeni u kršenju zakona ići u zatvor", dodao je Stefanović.

On je podsjetio i da su sudovi izrekle preve presude i da su neki od onih koj isu kršili mjere samoizolacije osuđeni na dvije ili tri godine zatvora.

Stefanović je napomenuo i da je u MUP-u Srbiji zaražena 31 osoba, dok je 900 u samoizolaciji.

U Srbiji policijski čas zbog virusa korona traje od subote u 13.00 do ponedjeljka u 5.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana