Србија: Полицајац давао инструкције осумњиченом како да уклони доказе

Срна
Србија: Полицајац давао инструкције осумњиченом како да уклони доказе

БЕОГРАД- Полицајац из Јагодине ухапшен је због злоупотребе службеног положаја, односно због помагања особи која је била под провјером да уклони доказе у предистражном поступку, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Ухапшени полицајац Н.Т. /41/ је, како се сумња, од јуна 2017. до краја 2018. године генералном директору једног јавног предузећа у Јагодини одавао податке до којих је долазио током провјере пословања те компаније.

Н.Т. се терети да је директора обавијестио да се води предистражни поступак о криминалним радњама у предузећу на чијем је челу, преносећи му да се прикупљају докази о махинацијама.

Потом је директору предузећа чије је пословање било под лупом полиције дао инструкције како да уклони доказе, што су запослени по налогу директора урадили и тако спријечили да се докажу извршена кривична дјела.

МУП сумња да је Н.Т. за ову услугу од генералног директора у више наврата примио новац у укупном износу од 4.500 евра, као и телефон "ајфон осам".

У полицији вјерују да га је директор који је био под провјером тим телефоном наградио зато што му је доставио УСБ меморију са свим списима Полицијске управе Јагодина о пословању његовог предузећа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана