Srbija: Policajac davao instrukcije osumnjičenom kako da ukloni dokaze

Srna
Srbija: Policajac davao instrukcije osumnjičenom kako da ukloni dokaze

BEOGRAD- Policajac iz Jagodine uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno zbog pomaganja osobi koja je bila pod provjerom da ukloni dokaze u predistražnom postupku, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Uhapšeni policajac N.T. /41/ je, kako se sumnja, od juna 2017. do kraja 2018. godine generalnom direktoru jednog javnog preduzeća u Jagodini odavao podatke do kojih je dolazio tokom provjere poslovanja te kompanije.

N.T. se tereti da je direktora obavijestio da se vodi predistražni postupak o kriminalnim radnjama u preduzeću na čijem je čelu, prenoseći mu da se prikupljaju dokazi o mahinacijama.

Potom je direktoru preduzeća čije je poslovanje bilo pod lupom policije dao instrukcije kako da ukloni dokaze, što su zaposleni po nalogu direktora uradili i tako spriječili da se dokažu izvršena krivična djela.

MUP sumnja da je N.T. za ovu uslugu od generalnog direktora u više navrata primio novac u ukupnom iznosu od 4.500 evra, kao i telefon "ajfon osam".

U policiji vjeruju da ga je direktor koji je bio pod provjerom tim telefonom nagradio zato što mu je dostavio USB memoriju sa svim spisima Policijske uprave Jagodina o poslovanju njegovog preduzeća. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana