Србија: Отежан саобраћај у планинским предјелима због сњежних падавина

Танјуг
Србија: Отежан саобраћај у планинским предјелима због сњежних падавина

БЕОГРАД - На путевима у планинским предјелима због сњежних падавина саобраћај ће се данас одвијати отежано и успорено због чега је поред добрих зимских гума неопходна и употреба ланаца или других уређаја против проклизавња точкова, саопштио је АМСС.

И у нижим предјелима ће због кише, а повремено и сњежних падавина коловози бити мокри а што у у јутарњим и каснијим поподневним и вечерњим сатима због ниских температура доноси опасност од поледице.

Појава одрона је такође чешћа када су временске прилике овакве, додају из АМСС.

Одблокирани завејани скијаши на Голији

Предсједник општине Ивањица Момчило Митровић потрврдио је за Тањуг да су одблокирани скијаши који су у три аутомобила били завејани на путу Преко Брдо - Одвраћеница на Голији.

Митровић је раније рекао да скијаши нису испратили обавијештења надлежних о кретању на тој дионици пута ка Новом Пазару.

Осим ситуације на Голији у осталим ивањичким планинским селима ситуација је под контролом и за сада нема одсјечених села.

Иначе, ово није први пут да пут Одвраћеница - Преко Брдо буде непроходан услијед сњежних наноса, већ је то ситуација која се понавља годинама уназад, па надлежни редовно апелују на путнике да буду опрезни приликом проласка овом дионицом као и да њом не крећу без преке потребе.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана