Srbija: Otežan saobraćaj u planinskim predjelima zbog snježnih padavina

Tanjug
Srbija: Otežan saobraćaj u planinskim predjelima zbog snježnih padavina

BEOGRAD - Na putevima u planinskim predjelima zbog snježnih padavina saobraćaj će se danas odvijati otežano i usporeno zbog čega je pored dobrih zimskih guma neophodna i upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavnja točkova, saopštio je AMSS.

I u nižim predjelima će zbog kiše, a povremeno i snježnih padavina kolovozi biti mokri a što u u jutarnjim i kasnijim popodnevnim i večernjim satima zbog niskih temperatura donosi opasnost od poledice.

Pojava odrona je takođe češća kada su vremenske prilike ovakve, dodaju iz AMSS.

Odblokirani zavejani skijaši na Goliji

Predsjednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović potrvrdio je za Tanjug da su odblokirani skijaši koji su u tri automobila bili zavejani na putu Preko Brdo - Odvraćenica na Goliji.

Mitrović je ranije rekao da skijaši nisu ispratili obaviještenja nadležnih o kretanju na toj dionici puta ka Novom Pazaru.

Osim situacije na Goliji u ostalim ivanjičkim planinskim selima situacija je pod kontrolom i za sada nema odsječenih sela.

Inače, ovo nije prvi put da put Odvraćenica - Preko Brdo bude neprohodan uslijed snježnih nanosa, već je to situacija koja se ponavlja godinama unazad, pa nadležni redovno apeluju na putnike da budu oprezni prilikom prolaska ovom dionicom kao i da njom ne kreću bez preke potrebe.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana