Срби у Албанији немају ниједан медиј на матерњем језику

ГС
Срби у Албанији немају ниједан медиј на матерњем језику

БЕОГРАД - Представници Удружења Срба из Албаније "Јединство" упознали су данас у Београду министра без портфеља у Влади Србије задуженог за односе са дијаспором Ђорђа Милићевића о положају српског народа у Албанији и указали на то да су српски језик и култура у тој земљи угрожени.

Новинар и публиста Пиро Насе из града Ђирокастра истакао је да у Албанији не постоји ниједан медиј на српском језику, те да преко кабловских оператера у тој држави не могу да прате медије из Србије, саопштено је из Милићевићевог кабинета.

Насе је Милићевићу представио пројекат новог медија на српском језику, иза кога стоји Удружење "Јединство" и позвао га да у најскорије вријеме посјети Србе на југу Албаније које окупља ово удружење.

Милићевић је захвалио на позиву и обећао помоћ Владе Србије свим пројектима Срба у Албанији који су усмјерени на очување националне културе, традиције и матерњег језика.

Састанку у кабинету министра Милићевића присуствовали су и Савина Насе из Удружења "Јединство", као и Иван Бошњак, државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог Србије

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана