Srbi u Albaniji nemaju nijedan medij na maternjem jeziku

GS
Srbi u Albaniji nemaju nijedan medij na maternjem jeziku

BEOGRAD - Predstavnici Udruženja Srba iz Albanije "Jedinstvo" upoznali su danas u Beogradu ministra bez portfelja u Vladi Srbije zaduženog za odnose sa dijasporom Đorđa Milićevića o položaju srpskog naroda u Albaniji i ukazali na to da su srpski jezik i kultura u toj zemlji ugroženi.

Novinar i publista Piro Nase iz grada Đirokastra istakao je da u Albaniji ne postoji nijedan medij na srpskom jeziku, te da preko kablovskih operatera u toj državi ne mogu da prate medije iz Srbije, saopšteno je iz Milićevićevog kabineta.

Nase je Milićeviću predstavio projekat novog medija na srpskom jeziku, iza koga stoji Udruženje "Jedinstvo" i pozvao ga da u najskorije vrijeme posjeti Srbe na jugu Albanije koje okuplja ovo udruženje.

Milićević je zahvalio na pozivu i obećao pomoć Vlade Srbije svim projektima Srba u Albaniji koji su usmjereni na očuvanje nacionalne kulture, tradicije i maternjeg jezika.

Sastanku u kabinetu ministra Milićevića prisustvovali su i Savina Nase iz Udruženja "Jedinstvo", kao i Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana