Срби се окупили у Зубином Потоку због хапшења Милована Божовића

Танјуг
Срби се окупили у Зубином Потоку због хапшења Милована Божовића

ЗУБИН ПОТОК- У центру Зубиног Потока синоћ се окупило више десетина људи у знак протеста што је у поподневним сатима ухапшен Милован Божовић, кога привремене приштинске институције терете за паљење аутомобила са тзв. косовским ''РКС'' таблицама, али и напада на Косовску полицију, сазнаје Танјуг.

Након два сата, окупљени Срби су се разишли.

Срби из Зубиног Потоку су уплашени и незадовољни због све учесталијих напада и хапшења Срба на сјеверу Косова и Метохије.

Милован Божовић ухапшен је јуче око 17 часова, а косовска полиција тврди да је осумњичени одговоран за паљење аутомобила, напад на полицијске службенике, организовани криминал, убиство у покушају и стварање опште опасности.

Поводом хапшење Божовића, огласио се и министар полиције у Приштини Џељаљ Свечља, који је изнео тврдњу ''да је паљење аутомобила оркестрирано из званичног Београда'', како би се, како каже, ''усадио страх другим грађанима'', а то је, додаје, ''несумњиво кривично дело''.

-Један од њих који је данас ухапшен, је поред паљења аутомобила на Северу био активан као дио криминалне структуре такозване Цивилне заштите, а претходно је из пиштоља напао Косовску полицију и повриједио двојицу службеника - написао је на „Фејсбуку“ Свечља.

Он тврди и да безбједносне агенције имају доказа о његовој умијешаности у организовани криминал.

-Свако ко је као појединац или као дио криминалних група на чијем је челу Београд, починио било које кривично дјело које има за циљ дестабилизацију Косова, биће идентификован и приведен -додао је Свечља.

Како Танјуг сазнаје, Божовић никада није имао проблема са законом.

Српска листа саопштила је синоћ да ''након што је прикупила податке о отмици Србина од стране Куртијевих специјалаца', жели да нагласи да српски народ упозорава Приштину да у случају да не ослободи неосновано ухапшеног, кога Куртијеве јединице отеле на северу Косова и Метохије, и не престане са малтретирањем српског народа, да ће изазвати реакцију свих Срба“.

-Да појаснимо, то неће бити неко упозорење већ општи устанак за заустављање репресије Аљбина Куртија над недужним грађанима - упозорили су из Српске листе.

Српска листа претходно је саопштила да су привремене власти у Приштини ухапсиле Србина из Зубиног Потока и без иједног доказа га оптужиле за тешка кривична дјела, у намјери да пред наставак преговора у Бриселу изазову реакцију српског народа на сјеверу КиМ настављајући да га малтретирају.

-Куртијев режим до сада није решио ниједан напад на Србе, а којих је било на десетине, али када треба прогонити Србе без доказа ту делује под хитно. Очигледно да је његова намера да изазове хаос, а ситуација на терену говори да није далеко од  - наводи се у саопштењу Српске листе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана