Srbi se okupili u Zubinom Potoku zbog hapšenja Milovana Božovića

Tanjug
Srbi se okupili u Zubinom Potoku zbog hapšenja Milovana Božovića

ZUBIN POTOK- U centru Zubinog Potoka sinoć se okupilo više desetina ljudi u znak protesta što je u popodnevnim satima uhapšen Milovan Božović, koga privremene prištinske institucije terete za paljenje automobila sa tzv. kosovskim ''RKS'' tablicama, ali i napada na Kosovsku policiju, saznaje Tanjug.

Nakon dva sata, okupljeni Srbi su se razišli.

Srbi iz Zubinog Potoku su uplašeni i nezadovoljni zbog sve učestalijih napada i hapšenja Srba na sjeveru Kosova i Metohije.

Milovan Božović uhapšen je juče oko 17 časova, a kosovska policija tvrdi da je osumnjičeni odgovoran za paljenje automobila, napad na policijske službenike, organizovani kriminal, ubistvo u pokušaju i stvaranje opšte opasnosti.

Povodom hapšenje Božovića, oglasio se i ministar policije u Prištini Dželjalj Svečlja, koji je izneo tvrdnju ''da je paljenje automobila orkestrirano iz zvaničnog Beograda'', kako bi se, kako kaže, ''usadio strah drugim građanima'', a to je, dodaje, ''nesumnjivo krivično delo''.

-Jedan od njih koji je danas uhapšen, je pored paljenja automobila na Severu bio aktivan kao dio kriminalne strukture takozvane Civilne zaštite, a prethodno je iz pištolja napao Kosovsku policiju i povrijedio dvojicu službenika - napisao je na „Fejsbuku“ Svečlja.

On tvrdi i da bezbjednosne agencije imaju dokaza o njegovoj umiješanosti u organizovani kriminal.

-Svako ko je kao pojedinac ili kao dio kriminalnih grupa na čijem je čelu Beograd, počinio bilo koje krivično djelo koje ima za cilj destabilizaciju Kosova, biće identifikovan i priveden -dodao je Svečlja.

Kako Tanjug saznaje, Božović nikada nije imao problema sa zakonom.

Srpska lista saopštila je sinoć da ''nakon što je prikupila podatke o otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca', želi da naglasi da srpski narod upozorava Prištinu da u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog, koga Kurtijeve jedinice otele na severu Kosova i Metohije, i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, da će izazvati reakciju svih Srba“.

-Da pojasnimo, to neće biti neko upozorenje već opšti ustanak za zaustavljanje represije Aljbina Kurtija nad nedužnim građanima - upozorili su iz Srpske liste.

Srpska lista prethodno je saopštila da su privremene vlasti u Prištini uhapsile Srbina iz Zubinog Potoka i bez ijednog dokaza ga optužile za teška krivična djela, u namjeri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na sjeveru KiM nastavljajući da ga maltretiraju.

-Kurtijev režim do sada nije rešio nijedan napad na Srbe, a kojih je bilo na desetine, ali kada treba progoniti Srbe bez dokaza tu deluje pod hitno. Očigledno da je njegova namera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od  - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana