Срби са сјевера КиМ: Протести до испуњења захтjева

Танјуг
Срби са сјевера КиМ: Протести до испуњења захтjева

ЗВЕЧАН - У Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку, испред зграда локалне самоуправе, Срби и данас протестују, тражећи да припадници полиције напусте општинске зграде у које су насилно ушли, уводећи албанске градоначелнике.

У све три општине припаднике полиције и зграде општина, обезбјеђују припадници КФОР-а, а између њих и грађана је бодљикава жица.

У Звечану су војници међународне мировне мисије и даље распоређени и на пет раскрсница и у самом граду, што је био један од захтјева Српске листе и окупљених Срба, како би се избјегло да такозвана Косовска полиција пролази у близини окупљених грађана и евентулано изазивање инцидената.

Срби са сјевера Косова и Метохије траже да се полиција повуче из општинских зграда у којима се тренутно налази, да албански градоначелници не улазе у те објекте, као и да се на слободу пусте Радош Петровић и Душан Бранковић, који су ухапшени због напада на војнике КФОР-а, иако су снимци показали да су ухапшени прије почетка сукоба.

Припадници специјалне полиције такозваног Косова су и даље распоређени на неколико мјеста дуж магистралног пута од Косовске Митровице до административног прелаза Јарније.

Њихово повлачење са сјевера Косова и Метохије, један је од услова повратка Срба у приштинске институције.

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана