Спријечено кријумчарење луксузних козметичких производа у Србију

Танјуг
Foto: Илустрација

ХОРГОШ- На граничном прелазу Хоргош цариници су данас у сарадњи са полицијом спријечили покушај кријумчарења луксузних козметичких производа - хијалуронских филера, чија се вриједност процењује на више од три милиона динара.

Ријеч је о 510 козметичких производа марке ''Princess'' и то: 320 комада ''Princess Filler 1ml'', 180 комада ''Princess Volume 1ml'' и 10 комада ''Princess Rich 1ml'', који се у козметологији користе за подмлађивање коже и корекцију бора, саопштила је Управа царина.

Случај је откривен око поноћи на улазу у земљу у комбију марке "мерцедес", бечких регистарских ознака, који је вукао приколицу са половним возилом за увоз.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, 42-годишњи возач из Ковина и четворо његових сапутника су рекли да немају ништа сем личних ствари, док је возач пријавио половни голф који жели да увезе.

Детаљном контролом комбија утврђено је да се у пртљажнику налазе три картонске кутије за које је возач рекао да се ради о пошиљци коју је преузео на превоз до Новог Сада, али да није упознат са њеним садржајем.

У кутијама је откривен прегршт непријављених козметичких производа - хијалуронских филера који се користе за луксузне козметичке третмане, а чија је вриједност процjењена на 3.107.619 динара.

Како је вриједност робе већа од вриједности трећине возила којом је кријумчарена и комби је привремено задржан до окончања прекршајног поступка, чиме је и вриједност прекршаја увећана, па износи непуних 3,7 милиона динара, наводи се у саопштењу Управе царина.

Подсјећа да су цариници готово идентичан случај осујетили и 15. октобра на граничном прелазу Батровци, када је откривен комби пун непријављених хијалуронских филера и инјекција за неинвазивну липосукцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана