Spriječeno krijumčarenje luksuznih kozmetičkih proizvoda u Srbiju

Tanjug
Foto: Ilustracija

HORGOŠ- Na graničnom prelazu Horgoš carinici su danas u saradnji sa policijom spriječili pokušaj krijumčarenja luksuznih kozmetičkih proizvoda - hijaluronskih filera, čija se vrijednost procenjuje na više od tri miliona dinara.

Riječ je o 510 kozmetičkih proizvoda marke ''Princess'' i to: 320 komada ''Princess Filler 1ml'', 180 komada ''Princess Volume 1ml'' i 10 komada ''Princess Rich 1ml'', koji se u kozmetologiji koriste za podmlađivanje kože i korekciju bora, saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven oko ponoći na ulazu u zemlju u kombiju marke "mercedes", bečkih registarskih oznaka, koji je vukao prikolicu sa polovnim vozilom za uvoz.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 42-godišnji vozač iz Kovina i četvoro njegovih saputnika su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, dok je vozač prijavio polovni golf koji želi da uveze.

Detaljnom kontrolom kombija utvrđeno je da se u prtljažniku nalaze tri kartonske kutije za koje je vozač rekao da se radi o pošiljci koju je preuzeo na prevoz do Novog Sada, ali da nije upoznat sa njenim sadržajem.

U kutijama je otkriven pregršt neprijavljenih kozmetičkih proizvoda - hijaluronskih filera koji se koriste za luksuzne kozmetičke tretmane, a čija je vrijednost procjenjena na 3.107.619 dinara.

Kako je vrijednost robe veća od vrijednosti trećine vozila kojom je krijumčarena i kombi je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, čime je i vrijednost prekršaja uvećana, pa iznosi nepunih 3,7 miliona dinara, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Podsjeća da su carinici gotovo identičan slučaj osujetili i 15. oktobra na graničnom prelazu Batrovci, kada je otkriven kombi pun neprijavljenih hijaluronskih filera i injekcija za neinvazivnu liposukciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana