Спасојевић: Држављани Србије од 19. априла могу у Грчку

Тањуг
Спасојевић: Држављани Србије од 19. априла могу у Грчку

АТИНА - Амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић изјавио је данас да ће грађани Србије, према тренутно доступним информацијама, моћи да уђу у Грчку од 19. априла ове године и то или авионом или преко граничних прелаза Промахонас и Нимфеја у Бугарској.

Он је за агенцију Тањуг рекао да ће држављани Србије то моћи да учине уз потврду о вакцинацији издатој од стране надлежних служби Србије или са негативним ПЦР тестом не старијим од 72 сата, као и да ће сваки путник морати да попуни и ПЛФ формулар 24 сата прије путовања.

За сада, на граници неће моћи да се уради тест, већ ће путници бити подложни насумичном тестирању, рекао је он и додао да се очекује да обавезан карантин такође буде укинут, највјероватније од 19. априла.

"Свим нашим држављанима препоручујемо да сачекају још неколико дана да се све ове информације објаве и у званичном службеном гласнику грчке владе. Такође их позивамо да се пре поласка на пут за све додатне информације слободно обрате или министарству спољних послова или српској амбасади у Атини, односно нашим конзулатима у Волосу, на Криту, на Крфу и у Солуну", рекао је Спасојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана