Скуп "Србија наде" вечерас у 19 часова у Београду

Г.С.
Скуп "Србија наде" вечерас у 19 часова у Београду

БЕОГРАД - Скуп под називом "Србија наде" биће одржан вечерас на платоу испред Народне скупштине, са почетком у 19 сати. Предсједник Србије Александар Вучић позвао је све грађане Србије на, како је навео, скуп за будућност који ће показати јединство земље у тешким тренуцима.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће на данашњем скупу "Србија наде" понудити нова решења и дијалог са онима који мисле другачије.

Истакао је да ће на скупу говорити као предсједник Републике, а не као лидер странке.

"И то је једина ствар о којом желим да разговарам са народом, са грађанима, ја нећу држати страначки говор, нећу чак ни помињати политичке противнике. Мислим да се обратим Србији, са једним дугорочним планом. Обратићу им се као председник свих грађана и показати како и на који начин мислим да можемо да изађемо из свега овога", рекао је Вучић.

Додао је да ће то бити скуп за пристојнију Србију, чак и оних који гласају за опозицију, али другачије сагледавају ствари.

Предсједник је рекао да скуп који се организује данас није митинг СНС-а, нити контрамитинг, јер је једини заказан за тај дан.

"Ја само да се извиним Београђанима јер после 14 сати биће потпуни колапс свуда. Кнеза Милоша, Бранков мост, Газела, Булевар краља Александра, цео пут од Панчевачког моста, све ће бити закрчено. Да ли ће бити шетње или не? Ако буде онолико људи колико мислимо, онда шетња неће бити могућа због броја или стампеда, али видећемо… Апсолутно ће бити миран скуп", рекао је Вучић.

Предсједник је јуче примио Србе са Косова и Метохије који су пјешице дошли у Београд, како би присуствовали данашњем скупу.

Група Срба из Лепосавића, Северне Митровице и Косовског Поморавља одевени у мајице на којима пише "За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије" кренула је 17. маја пешке ка Београду да би присуствовали скупу "Србија наде" и прешли 300 километара.

Поред грађана из цијеле Србије очекује се да у Београд дођу и Срби из Републике Српске и Македоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана