Шешељ запалио заставу Хрватске

Б92
Шешељ запалио заставу Хрватске

Београд - Лидер СРС Војислав Шешељ запалио је заставу Хрватске испред Палате правде у Београду, гдје треба да буде настављено суђење замјенику предсједника СРС Немањи Шаровићу.

Испред Палате правде су се окупиле присталице СРС, којима је Шешељ одржао говор, а присутне су и веома јаке полицијске снаге.

Шаровићу се суди због тога што је на страначком скупу запалио заставе NATO, ЕУ, Косова и САД, а данас би требало да свједочи предсједник СРС Војислав Шешељ.

Суђење треба да почне у 13.30, преноси Б92.

Шешељ: До авиона ме само могу однети  

 Лидер Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ поручио је данас да се неће добровољно предати у Хаг и да га српске власти на Аеродром "Никола Тесла", одакле би авионом требало  да отпутује у Холандију, могу само однијети на раменима, јавила је Срна.

Он је на протестном скупу СРС-а испред Палате правде у Београду, истакао да одлука Жалбеног вијећа хашког трибунала, коју је данас званично и добио преведену на српски језик, неће ништа промијенити у његовом понашању и да ће се понашати као и до сада и говорити оно што мисли.

Шешељ је оцијенио да се власт обрадовала  због најновије одлуке Хага, али да је на мукама како да је проведе.

"Јесте ли ви негдје видјели неко мирољубиво хапшење. Нека ме хапсе, али ја нећу да сарађујем", рекао је Шешељ.

Он је навео да ће можда већ сутра стићи одлука и Претресног вијећа Хашког трибунала, али да ће он своју реакцију на то дати на званичној конференцији за новинаре СРС у 12.00 часова. 

"Не предајем се и готово. Нисам се ни прошли пут предавао, него сам купио авионску карту и отпутовао у Хаг", рекао је Шешељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана