Селаковић: Пуна пажња регионалној сарадњи

Срна
Селаковић: Пуна пажња регионалној сарадњи

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је данас да питања регионалне сарадње и добросусједских односа заузимају посебно мјесто међу спољнополитичким циљевима Србије.

Селаковић је, у обраћању новој генерацији полазника Дипломатске академије у Београду, рекао да је тој врсти сарадње Србија поклањала пуну пажњу, те да ће наставити то да ради у наступајућем периоду.

Он је подсјетио да је стратешки циљ Србије пуноправно чланство у ЕУ, те нагласио да је Србија посвећена томе и да своје друштво и државу уподобљава управо том систему вриједности.

Селаковић је истакао и да је Србија једна од ријетких држава које могу да се похвале традиционално пријатељским односима са Русијом и Кином, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Он је истакао да је за разумијевање позиције и спољне политике Србије од изузетне важности схватање међународних околности и односа.

Према његовим ријечима, свијет је данас другачији него што је био прије 10, а значајно другачији него што је био прије 25 година.

"Морамо озбиљно и пажљиво да ослушкујемо сва кретања у међународној заједници и да се руководимо начелом да је отаџбина за нас врховна вредност, а да је највећи интерес како да је заштитимо, ојачамо и унаприједимо", нагласио је Селаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана