Selaković: Puna pažnja regionalnoj saradnji

Srna
Selaković: Puna pažnja regionalnoj saradnji

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je danas da pitanja regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa zauzimaju posebno mjesto među spoljnopolitičkim ciljevima Srbije.

Selaković je, u obraćanju novoj generaciji polaznika Diplomatske akademije u Beogradu, rekao da je toj vrsti saradnje Srbija poklanjala punu pažnju, te da će nastaviti to da radi u nastupajućem periodu.

On je podsjetio da je strateški cilj Srbije punopravno članstvo u EU, te naglasio da je Srbija posvećena tome i da svoje društvo i državu upodobljava upravo tom sistemu vrijednosti.

Selaković je istakao i da je Srbija jedna od rijetkih država koje mogu da se pohvale tradicionalno prijateljskim odnosima sa Rusijom i Kinom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je istakao da je za razumijevanje pozicije i spoljne politike Srbije od izuzetne važnosti shvatanje međunarodnih okolnosti i odnosa.

Prema njegovim riječima, svijet je danas drugačiji nego što je bio prije 10, a značajno drugačiji nego što je bio prije 25 godina.

"Moramo ozbiljno i pažljivo da osluškujemo sva kretanja u međunarodnoj zajednici i da se rukovodimo načelom da je otadžbina za nas vrhovna vrednost, a da je najveći interes kako da je zaštitimo, ojačamo i unaprijedimo", naglasio je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana