Селаковић: Наметнуте одлуке никоме нису донијеле просперитет

Срна
Селаковић: Наметнуте одлуке никоме нису донијеле просперитет

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да наметнуте одлуке никоме нису донијеле никакав просперитет и да не вјерује да ће се то промијенити ни одлуком одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне закон којим се кажњава негирање геноцида.

Селаковић је послије састанка са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић у Београду рекао медијима из Српске да је на састанку изнио оно што је принципијелан и врло јасан став Србије, а то је да наметнута рјешења никоме ништа добро нису донијела.

Он је истакао да невјероватно изгледа и када то прича странцима, да у 21. вијеку постоји таква институција у Европи која може мимо воље легитимно изабраних органа власти да дјелује, намећући чак и законе у 21. вијеку.

"Наметнуте одлуке никоме ништа просперитетно и добри нису донеле. Уместо да се бавимо тиме како да свој регион западног Балкана стабилизујемо, економски ојачамо, оснажимо, својим свим грађанима, без обзира на верску, националну, етничку или било коју другу припадност, понудимо нову перспективу, бојим се да се овим удаљавамо од тога", закључио је Селаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана